De reserveringssite die je nu bezoekt is een particulier initiatief van Linda Tijssen en Jack van Lieshout.
Met de stichting Woord bij Daad begonnen zij in 2001 de eerste stalling en beheerden deze naast het werk als buurtvoorziening. Bij de groei naar meer locaties en het toenemen van de werkzaamheden hiervoor, werd dit een zakelijk project en voortgezet in De Baron De Stalling BV.
In 2004 werd deze reserveringssite opgezet met het doel meer Amsterdammers aan een passende stalling te helpen in de buurt van woning of werk. Alle buurtstallingen in de stad staan op de site en met regelmatig onderzoek geactualiseerd. Webmaster van de eerste vijftien jaar was Jasper Hazevoet, nu beheren wijzelf de site en houden deze actueel.
Algemene vragen kun je stellen via info@stallingamsterdam.nl en bij alle andere specifieke vragen over stallingen van collega’s kun je deze direct via het aanmeldformulier stellen en door hen te bellen of te mailen, in een enkel geval door langs te gaan bij het bezoekadres.
De buurtstallingen zijn ingericht voor lang parkeren. Voor kort parkeren of vakantieperiodes is het beter direct naar de gemeentelijke stallingen te gaan. Buurtstallingen zijn hiervoor niet beschikbaar.
Wil je in de buurt van je woning of werk veilig en langdurig je rijwiel parkeren? Selecteer dan de stallinglocatie in de gewenste buurt. Je kunt dan een reservering maken via het aanmeldformulier, de betreffende beheerder neemt dan contact met je op voor het maken van een afspraak als er een vrije plek beschikbaar is, anders blijf je op de reserveringslijst staan tot dit wel het geval is.
Kort parkeren kan bij steeds meer stallinglocaties in de stad die door de gemeente Amsterdam zijn gerealiseerd en via derden beheerd. Ga rechtstreeks naar de gemeentelijke site voor de diverse locaties in verschillende buurten, deze stallingen zijn vooral in het Centrum van de stad te vinden. Er zijn ook nog stallingen bij de diverse treinstations, ook hier is kort parkeren mogelijk.
De tarieven kunnen verschillen per locatie en zijn onder voorbehoud van de laatste actuele aanpassing die de beheerder heeft doorgevoerd. Naast de stallingkosten voor de plek die gehuurd wordt, is er bij aanvang meestal een borg, vaak een vast op zichzelf staand bedrag, soms gekoppeld aan een bedrag gelijk aan een bepaalde huurperiode.

Wat kan er gestald worden?​​​​​​​
In de meeste stallingen kunnen fietsen in een rek geplaatst worden, er zijn diverse soorten fietsenrekken in gebruik, per aanmeldformulier wordt dit aangegeven. Soms is er plek voor afwijkende fietsen zoals bakfietsen op een losse plek, deze zijn dan tegen een ander hoger tarief te huren. Scooters en motoren hebben vaste plekken in de stallingen die hiervoor de mogelijkheid bieden. De stallingbeheerder en de locatie en indeling bepalen wat mogelijk is.
Bij De Baron De Stalling BV wordt ook waar mogelijk ruimte geboden voor het tegen betaling plaatsen van kinderwagens en afwijkende fietsen, er is echter geen garantie hiervoor. Ook hier hangt het af van de betreffende locatie of het mogelijk is en de plaatsen zijn meestal erg beperkt.
Op een aantal locaties, apart op de site vermeldt, zijn er mogelijkheden tot huur van opslagunits, in grootte en prijs variërend. De beschikbaarheid wordt op de site vermeldt. De voorwaarden zijn bij De Baron De Stalling BV hetzelfde maar per locatie van andere beheerders kunnen deze verschillen. 
Storingen, adreswijzigingen, verandering van betaalrekening, problemen met een sleutel, vragen in het algemeen en opzeggingen gaan rechtstreeks via de contactpagina en de betreffende beheerder.
Terug naar boven